Manufaktúra Mishell

Manufaktúra Mishell

Dnes vám predstavím ďalšiu šikulku! Mišku Magyarovú, ktorá stojí za dielničkou Manufaktúra Mishell som si všimla ešte keď len chystala svoju svadbu. Už vtedy mi bola blízka, pretože sa nebála ísť proti prúdu a mala napríklad šaty ušité z kvetovanej látky a kedže žila v tom čase v Kanade, tak si odtiaľ na svadbu zadovážila kopec krásnôtiek. Ako som Mišku sledovala, postupne sa z nás stali svadobné kolegyne, čo ma veľmi teší! A som veľmi rada, že vám môžem dnes priniesť rozhovor práve s Miškou. 🙂

Ahoj Miška 🙂 Ako by si opísala samú seba?

Uf ťažká otázka. Ani sa neviem sama opísať, najlepšie by ma opísali moji najbližší. Som komplikovaná, náročná, tvrdohlavá, ale priateľská a snažím sa ľudom nezištne pomáhať. Správam sa tak, akého človeka by som chcela stretnúť. Stanovujem si vysoké životné ciele a každý deň vnímam ako dar. Každé ráno môžem začať deň odznova a niečo zmeniť k lepšiemu. Milujem zvieratká preto máme doma dve mačičky z ulice, ktoré nám robia každý deň radosť. Teda okrem Milky tá robí nervy 😀 Detičky zatiaľ nemáme, ale raz prídu určite. Som čokoholik a som závislá na čokoláde preto to už na mne aj vidieť 😛 Čo mi ale nevadí, pre lásku k čokoláde urobím čokoľvek. Som asi jediný človek na tejto plánete, čo nečíta knihy. Prečo? Mám taký tok myšlienok, že ma rušia pri čítaní, veľa premýšľam nad všetkým a v hlave dedukujem, počítam, skladám, organizujem. Inak som úúúúúúplne normálna…:)

Čo ťa doviedlo ku tomu, čo robíš?

Ešte pred rokom a pol som netušila, čo budem robiť po príchode na Slovensko ( žili sme rok v Anglicku a 2 roky v Kanade). Po príchode sme hádam do mesiaca mali našu vlastnú svadbu a povedala by som, že našou svadbou sa to iba začalo. Veľa vecí a dekorácií som si sama vyrábala už v Kanade. Po svadbe som ponúkla smerové tabuľky a pár dekorácií na predaj do bazáru, o ktoré bol stále väčší záujem. Tak som začala ponúkať stále ďalšie a ďalšie nové svadobné dekorácie, často krát s novinkami prichádzajú aj samé nevesty. Oslovia ma s požiadavkou, či by som vedela vyrobiť niečo o čom snívajú a ak je to v mojich silách, tak to vyrobím. Nie vždy je to však možné, ale snažím sa im plniť sny o dokonalej svadbe.

Tvoríš sama, alebo ti niekto pomáha?

Spočiatku som začínala sama iba s pomocou manžela, keď som potrebovala pomôcť s rezaním dosiek 🙂 Neskôr som sa naučila si ich rezať sama, tak som ho už nemusela otravovať 😀 Ako tak časom pribúdali novinky a nestíhala som sama všetko vyrábať, pribudlo do môjho týmu pár ľudí. Ako prvá bola mamka, ktorá je zároveň mojou účtovníčkou nakoľko sa do toho rozumiem asi tak, ako do skladania vesmírnej rakety. Postupom času som začala oslovovať pár dodávateľov na spoluprácu s výrobou ďalších výrobkov, ktoré už sama nestíham vyrábať a nemám ani všetko potrebné  na ich výrobu. Som rada za každého člena nášho tímu, pretože všetci tvoríme jeden super kolektív, za ktorý som veľmi vďačná 🙂

Ako prebieha tvoj štandardný deň? 

Ráno vstávam bez budíka, nakoľko neraz pracujem do večera/do noci a tak uprednostňujem poriadny odpočinok. Veľa krát ako prvé odpisujem na správy, ktoré poprichádzali od neviest večer či v noci alebo skoro ráno a ja som nebola online. Následne sa šuchotaním presuniem ešte v pyžame k pracovnému stolu, kde začnem pripravovať objednávky, ktoré v daný deň chcem stihnúť. Kontaktujem čakajúce nevesty, poprijímam platby, všetko pozapisujem, aby som na nikoho nezabudla pretože to je pre mňa veľmi dôležité. Nemôžem si dovoliť na niekoho zabudnúť! Rýchle raňajky (často krát sa k nim dostanem až na obed a obed mám na večeru). Potom hor sa k vyrábaniu, poobede zbalené balíčky nesiem na poštu alebo ku kuriérovi, a znova informujem nevesty o stave ich zásielky. Takto to mám denno denne 7/24, ale už som si povedala, že aspoň tú nedeľu by som si mohla nechať voľnú na relax a odpočinok.

Zdá sa, že máš toho naozaj veľa a neostáva ti príliš veľa času na oddych, ak však predsa tak čo robíš, keď nepracuješ?

Pracujem 😀

Ale nie…no keď nepracujem tak spím alebo …obedujem práve. 😀 Nemám veľa voľného času, no ak už si nejaké to voľno urobím, tak ho trávim s manželom, rodinou alebo priateľmi. Ale je ho ozaj málo.

Určite máš nejaké životné sny, aké sú to?

Ako prvé by som povedala, že môj sen bol vydať sa za môjho muža. Ten sa mi splnil. Ako ďalší je mať domček, na ktorom už pracujeme, lebo mám veeeeeľa materiálu, pracovných strojov, skríň, pomôcok, ktoré už nie je kde dávať, takže v dome budem mať oveľa viac miesta na výrobu ďalších dekorácií. Samozrejme s manželstvom prichádzajú aj detičky, chceli by sme aspoň dve 🙂 A najdôležitejším snom je, aby sme boli všetci zdraví, pretože som toho názoru, že neexistuje nič dôležitejšie ako zdravie. Kým sme zdraví dokážeme čokoľvek, a je to najvzácnejší dar, čo môžeme dostať. Raz by som však chcela cestovať a vidieť exotické miesta na svete, no všetko mať nemôžeme, takže sny prispôsobujem prioritám.

Ktoré je tvoje obľúbené ročné obdobie a prečo? 🙂 

Ťažko si vybrať, každé obdobie je v niečom krásne a výnimočné. Na jar všetky stromy a kvety kvitnú do krásy, prebúdza sa príroda zo zimného spánku, pricháduajú na svet mladé. V lete je teplo, dlho svieti slniečko, kúpeme sa pri vode, chodíme na prechádzky do prírody, na výlety, ľudia sú pozitívne naladení, dni sú dlhé. Na jeseň sa stromy zafarbia do rôznych farieb, už nie je tak horúco vonku, pomaličky cítiť, že prichádza zima a s ňou aj Vianoce. Na prvý sneh sa každý teší, chodíme sa lyžovať, kupujeme darčeky pod stromček, pečieme vianočné pečivo, a aspoň na tri dni sú všetky rodiny pokope. Neviem povedať, ktoré obdobie je to naj iba to, že ktoré mam o trošku viac radšej a tým je pre mňa leto 🙂

Je niečo čo naozaj nemáš rada? 

Áno, je toho viac, banálne veci ako studenú polievku, manželové ponožky na zemi, neumytý riad, moje vlasy 😀 No čo skutočne nemám rada je  hlavne zlo. Zlo v ľuďoch. Keď som chvíľu na Facebooku a čítam v skupinách príspevky už ani nečítam komentáre, polovica sú hejty, nenávisť, ohováranie, slovné útoky, výsmech… Len mám z toho zlosť pretože to nechápem, ako niekto môže mať v sebe toľko zlosti a z kadiaľ to vôbec pramení, čím to je. Prečo to ja chápem a druhý nie. Je mi z toho smutno kam táto doba speje.

Miška už si prezradila, že ku tvojej dielnička ťa doviedla tvoja svadba, Povedz nám, aká bola? A čo by si poradila nastávajúcim nevestám a ženíchom?

Naša svadba bola troška iná, ale aj tradičná zároveň. Nemala som biele šaty, ženích nemal klasický oblek, nemala som živú kyticu, ani klasickú obrúčku. Nemali sme ani čepčenie, ale zato sme si dali záležať na tom, aby sa naši hostia zabávali, takže sme mali aj hry, fotostenu s rekvizitami, kde sa každý dosýta mohol vyblázniť, cigary a rum dovezené z Kuby, krájanie torty, hádzanie kytice a podobne. Čo by som však poradila budúcim nevestám a ich nastávajucim je, že ak aj niečo na svadbe nevyjde podľa predstáv, netreba sa kvôli tomu trápiť, pretože dôležité je to, aby vám vyšlo manželstvo 🙂 Môžete mať neviem aké dokonalé šaty či topánky, tortu alebo kyticu, DJ-ja či jedlo, nič z toho vám nezaručí šťastné manželstvo. Len vy dvaja, vaša tolerancia jeden voči druhému, ochota, snaha, láska, porozumenie, pomoc keď ju jeden potrebuje, objatie keď plače, ospravedlnenie keď ublíži. A hlavne šťastné manželstvo je také, kde sa stále zamilujeme do tej istej osoby 🙂    

Čo všetko nevesty u teba nájdu?

Vyrábame prevažne personalizované svadobné dekorácie na svadbu, alebo aj darčeky pre družičky, družbov, svedkov, svadobných rodičov, na rozlúčku so slobodou, župany, šperky, poháre, kartičky do candy baru, girlandy, zápichy, maľované stromy hostí, smerové tabuľky z dreva, a toho roku pribudne omnoho viac výrobkov ak všetko pôjde podľa plánov 🙂

Čo naopak nerobíš?

Čo určite u nás nevesty žiaľ nenájdu sú svadobné oznámenia či iné s tým súvisiace tlačoviny, na to už nemáme kapacitu ani časovú ani grafika, ktorý by sa tomu špeciálne venoval. Možno raz, čas ukáže, nikdy nehovorím nikdy. Tak isto nerobíme gravírovanie do dreva alebo vyrezávanie laserom z preglejky.

Ako ťa môžu kontaktovať?

Najjednoduchšia a pre mňa aj najideálnejšia komunikácia je na mojom Facebooku, tam som ihneď v priamom kontakte s nevestami, kde si zasielame fotky, dojednávame farby, mená, dátumy, dokumenty a podobne.

Miške ďakujem za rozhovor a nezabudnite ju sledovať, aby vám neunikli všetky tie novinky, čo tento rok chystá! 🙂

TAGS:

error: