Svadba Zuzky a Petiho – Tak ako to celé dopadlo?

Svadba Zuzky a Petiho – Tak ako to celé dopadlo?

18.8.2018 A je to tu! Svadobný deň

..veľa som toho nenaspala. Mám pocit, že som nespala vôbec. Posadila som sa na posteľ, nech sa trochu preberiem, ale nepomáha to. Hádam dnes nezaspím počas dňa, dokelu haha. Mamina samozrejme ešte dolaďuje posledné detaily, ale víta ma s úsmevom. Ani ona nespala. Ocino si číta, ako vždy, keď som ešte bývala s našimi..

Sme u kaderníčky. Maminu češe ako prvú a ja ešte predsa len na chvíľu zatváram oči. Nespím len premýšľam – momentálne nad účesom. Rozhodovala som sa nad rozpustenými vlasmi s jemnými vlnami a vlasy vypnutými. Keďže počasie nám prialo a malo byť horúco rozhodla som sa pre vypnuté vlasy. Síce veľmi sa v týchto účesoch necítim, pretože zvyčajne mávam vlasy rozpustené, ale finálny efekt je fajn. Prechádzam mestom a tie pohľady sú na nezaplatenie haha. Nenalíčená, so závojom hľadím viac do zeme, ako na moje okolie a pridávam do kroku.

Pani vizážistka mi dala naprebratie trochu masáž tváre a to líčenie je príjemné. No ja to skrátkazbožňujem. Oči sme ladili do zemitých odtieňov, pretože tie mám najradšeja hodí sa mi najviac k zeleným očiam. Samozrejme, že nesmú chýbaťtrsy. Čoho som sa najviac obávala bol samotný makeup, pretože moja tvár nie jehladká ako detská riťka haha, ale aj ten dopadol celkom fajn.

Keď som prišla k našim prípravyboli v plnom prúde. Zobrala som maminu a išli sme točiť a fotiťk nám. Peti bol medzi tým už preč, pretože som nechcela, aby ma videl.

Cítim sa nervózne. Predsa je to nezvyk. Kamoška Vanda fotí detaily, Martin zas kameruje a ja sa snažím tváriť prirodzene a zároveň sa snažím striasť tú nervozitu, aj keď mi to veľmi nejde. Mamina mi pomáha do šiat a práve toto je ten emotívny moment, kedy držím slzy nakrajíčku. Neviem si predstaviť, že by mi do šiat pomáhal niekto iný ako moja mamina. Po dotočení prichádza tá najťažšia časť. Do videa prečítať môj sľub Petimu. Ani vám tu nebudem písať nakoľko krát sme to točili, pretože som plakala ako malá Zuzi a mala som pocit, že to neskončí. Našťastie sme to natočili aj so slzami, ale cítila som to tak v tej chvíľke a už som to nechcela meniť.

Volám Petimu, aby sa nachystal, že už sme dotočili a o chvíľu vyrážame. Obula som si balerínky a v tých mojich šatoch sa budem musieť nejako naučiť existovať, pretože som si nemyslela, že to bude s nimi také ťažké. A horúco je vonku, čo som na jednej strane rada, ale na druhej sa obávam o svoj makeup či to vydrží.

Nasadám do auta. Berie ma môj brat na miesto prvého stretnutia a začínam byť opäť nervózna. Predsa chcem, aby som sa Petimu páčila.

„Zuzi stoj, prejdi trošku ešte dozadu. Dobre, poď pomaličky.“ Peti sa chichúnka a samozrejme pečie na nás slnko. Fotka tu, tam, kamera tu trošku pozri..cítili sme sa ako nejaké celebrity haha.

To prvé stretnutie vo dvojici stojí fakt za to. Je to iba vaša chvíľa. Bez rodiny, známych, kamarátov. A stojí to fakt za to a neľutujem, že sme to prvé stretnutie urobili práve takto. Fotili sme sa na jednom „móle“  – Vodná nádrž Kráľová. Síce je to od nás ďaleko, ale mali sme dosť času na všetko, čo sme chceli.

Po príchode z fotenia smemali samozrejme ešte dosť času pokým sa nezačala odobierka a tak ma Petivysadil u našich s tým, že sa o chvíľu vidíme. Musím sa priznať,že ako sme sa už videli a mali za sebou fotenie tak stres a nervozitaz nás opadli.

Odobierka bola samozrejme dojímavá, mali sme skvelého staršieho družbu /Petiho kamaráta/, ktorý ma odpýtal a do toho nám hrala kapela. Pri odobierke sme mali aj starých rodičov a o to, to bolo dojímavejšie. Po odobierke sme nasadali do nášho retro auta. Bolo dokonalé a pán bol parádne oblečený len som sa trochu bála či sa tam s mojimi šatami vojdem haha. Všetko dopadlo skvele a za sprievodu hudby sme naštartovali. Počkali sme pokým hostia nasadnú do áut a mohla sa začať „vytrubovacia“ cesta. Ľudia nám samozrejme mávali a my sme si to s Petim naplno užívali.

Po príchode do kostola to vo mne zase začalo. Také to šteklenie v bruchu a ako sme sa stavali pred bránou do kostola – Peti s maminou, naši svedkovia, mamina s Petiho ocinom, ja s ocinom a sestra s mojím malým synovcom, ktorí mi držali závoj- už to fakt je tu. Rodina išla uličkou do kostola na melódiu od Eda Sheerana – Perfect ale v podaní Andre Soueid, ktorý to hrá na husliach. Tú melódiu, keď počujem mám zimomriavky a spomeniem si presne na tie momenty, ktoré vám tu teraz opisujem. Ja s mojím ocinom som samozrejme išla na svadobný pochod a ani neviem, ako rýchlo to zbehlo a už som bola pri Petim. Pamätám si len to, ako ma ocino pevne držal. Ach, to sa proste nedá opísať to musí človek zažiť, aby vedel čo s človekom urobia tie emócie, láska v danom momente. Držala som slzy. Fakt.

Zuzana, berieš si Petra za svojho manžela….Beriem..samozrejme, že sa mi chvel hlas, pretože som zadržiavala všetky tie emócie v sebe, aby som to zas a znova, ako je to dnes už pravidlo, nepustila von..potili sa mi ruky a obávala som sa, aby mi Petiho obrúčka nepadla – skrátka to som ja, niekedy si prehrávam v hlave tie najhoršie scenáre.

Z obradu sme mali dobrý pocit a ako sme vychádzali z kostola, opadla zo mňa všetká nervozita a už som si to fakt všetko len naplno užívala. Pred kostolom na nás čakali dva balóny, za ktoré ďakujem Petiho kamarátom, ktorí boli zlatí a priniesli ich v deň svadby. My by sme to určite nedali. Balóny sme vymysleli preto, pretože u nás pred kostolom sa konfety ani celkovo nič hádzať nemôže preto aspoň takto sme sa chceli s Petim potešiť a vyšlo to perfektne.

No a po tom ako opadla z nás nervozita z obradu sme sa tešili na hostinu. Poviem vám, že taká hladná som asi ešte ani nebola haha. Počas jedenia polievky mi Peti šuškal, že toto kŕmenie je ako za trest keď je človek hladný haha…preto som nám nabrala aj málo polievky, aby to tak dlho netrvalo a mohli sme sa poriadne najesť.

Ak by ste sa chceli inšpirovať naše menu bolo takéto:

Prípitok

Hubert De Luxe s jahodou

Polievka

Bažantia s mäsom a rezancami

Hlavné jedlo

Plnené kuracie v strúhanke a mandliach,bravčová panenka na brusnicovej omáčke, ryža, opekané zemiaky  a šalát

Krájanie torty

Švédske stoly

Čokoládová fontána + ovocie

No a ostatok, tak povediac už viete, čo bolo na hostine. Bol to pre nás krásny a nezabudnuteľný deň, ktorý by som si zopakovala presne tak ako aj bol.

Milé budúce nevestičky, ak ste sa dočítali až sem a prečítali ste všetky moje denníky nevesty veľmi vám za to ďakujem. Dúfam, že som vás aspoň trochu inšpirovala a prajem vám, aby ten váš deň bol výnimočný a nezabudnuteľný, užívajte si ho – je to predsa raz za život! Zároveň ďakujem Nikol za možnosť písať práve u nej denník nevesty. Neskutočne si to vážim, že si ma s týmto nápadom oslovila.

Tak sa majte nevestičky 🙂

S láskou, Zuzi

Naši dodávatelia:

Výzdova – Svadobná výzdoba Júlia

Fotograf – Vanda´s Portfolio

Kamera – Martin

Kapela – Dual Relax

Svadobné šaty – Salón Nicole

Ušitý závoj – Luan

Obrúčky – zlatník Timoranský Jelenec

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://svadobnejedinecnosti.sk/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }
error: