Svadba Zuzky & Petiho – výzdoba a candy bar

Svadba Zuzky & Petiho – výzdoba a candy bar

Ahojte!

Dúfam, že Vaše plánovanie svadieb ide podľa predstáv a poriadne si to užívate, je to raz za život. Dnes Vám trošku porozprávam o našej finálnej výzdobe a candy bare. Nečakala som, že to “vypáli“ až takto podľa môjho gusta.

O plánovaní mojej výzdoby som Vám už písala, ale v dnešnom článku Vám ukážem už konkrétne, ako som si to vymyslela. Viem, že takáto prírodná výzdoba sa nebude každému páčiť, ale možno pár detailov využijete aj vy na vašej svadbe.

V rámci výzdoby sme sa s Petim zhodli na kruhových stoloch a ostatok nechal môj manžel na mňa. Samozrejme, že keby sme mali viac hostí ako je možná kapacita museli  by sme sa buď prispôsobiť priestoru alebo hľadať nové miesto pre hostinu, ale našťastie sme sa s počtom hostí zmestili a tak výzdoba išla podľa plánu. Popravde som chcela aj trochu experimentovať s farbou obrusov, ale nakoniec, aby kytica v strede vynikla, tak sme zvolili klasický biely obrus. Prvý návrh bola čipka do tvaru hviezdice, aby každý hosť mal pod svojím tanierom čipku. Každá juta a čipka sa strihala zvlášť a takým spôsobom mal byť dosiahnutý želaný efekt. Nakoniec sme sa však pre túto možnosť kvôli takmer dvojnásobnej cene nerozhodli. Zvolili sme jutu s čipkou do tvaru kríža, aby som bola aj s cenou aj s výzorom spokojná.  Prvý návrh bol, že kytica v strede stola bude len čisto zeleň s bielymi kvetmi, ale som rada, že tu mi poradila mamina a kytica ožila, keďže sme tam pridali mix jemne ružových odtieňov a krásne to zapadlo. Na každom stole boli samozrejme sviečky a moje najobľúbenejšie citáty. Bez nich by som to nebola ja a nebolo by to ono. Menovky hostí sme mali vypálené na drevených srdiečkach. Robila ich moja suseda a drevené srdiečka som objednávala z aliexpresu. Bola to zároveň pamiatka, ktorú si spolu s darčekmi odnášali hostia domov.

Hlavný stôl mal s prvým návrhom vyzerať úplne inak. Po celom stole vpredu mal byť pás zelene, pomedzi to sviečky  a sem tam ružičky. Lenže tu opäť zahrala cena, keďže ten pás by sa vyšplhal na takmer 200€ čo bolo pre mňa mega veľa, keďže som sa chcela zmestiť do rozpočtu. Rozhodli sme sa teda, že dekoratérka spraví pred nami /pred nevestou a ženíchom/ jeden pás zelene a tie drevené písmenká možno mi neuveríte v deň vyzdobovania tam nejako pani naaranžovala pritom to nebolo vôbec v pláne. Podľa mňa tú zeleň drevené písmenká oživili  a pekne to ten stôl dotvorilo.

Darček rodičom bol jednoznačný len na ten som popravde pri tých všetkých veciach zabudla. Objednávala som ho asi týždeň pred svadbou a našťastie prišiel včas.  Darčeky pre hostí, pre rodičov ako aj pre nás dvoch boli samozrejme jedinečné a originálne štipčeky, ktoré som objednávala hneď ako prvé ako som vedela, že s Petim budeme mať svadbu. Hostia z nich boli nadšení  a veľmi sa im páčili. My máme aj veľký štipec, ktorý sme naaranžovali pri sladké maškrtenie – candy bar.

Candy bar bol darček od mojej kamošky Moni, ktorá je šikovnica v rámci pečenia. Najskôr som Candy bar neriešila a už bola aj možnosť, že koláčiky nebudú, ale nakoniec mi napadla Moni a už z fotiek môžete posúdiť, že som sa rozhodla správne. Koláčiky každému chutili a torta bola skvelá. Všetky príchute aj dizajn som nechala v jej réžii až na palety, ktoré mi vyrobil môj Peti a tak dotvorili a dodali čerešničku na torte celému baru.

A čo by som zmenila alebo naopak pridala?

Pravdu? Nič. Celá výzdoba bola presne taká akú som chcela. Ešte, aby som nezabudla – fotostenu mi robila moja šikovná mamina. Uvažovali sme o fotoboxe, ale potom som premýšľala, že keď tam máme našu fotografku Vandu tak 150€ za fotobox sme radšej investovali niekde inde, kde to stálo viac za to. Samozrejme, že k výzdobe nesmeli chýbať fotky z nášho detstva, strom prianí, kde nám každý z hostí napísal na drevené srdiečko želanie /namiesto knihy pre hostí/ a nemohli chýbať ani „papučky pre boľavé nožičky“, ktoré hostia využili a minuli sa takmer všetky 🙂 .

Dúfam, že som Vás vo výzdobe aspoň trošku inšpirovala.

Teším sa na Vás už čoskoro pri ďalšom článku.

S láskou, Zuzi

TAGS:

error: