FunFace fotobox – prvá originálne fotobúdka

FunFace fotobox – prvá originálne fotobúdka

Karol Malý má 31 rokov, pochádza z Bratislavy, kde počas štúdii na vysokej škole (fakulta ekonomie a fakulta marketingu a masmédii) aktívne hrával futbal. Žiaľ po siedmej operácii kolena musel kopačky zavesiť na klinec a zamestnal sa na pozícii sales &marketing manager v hoteli. V odbore, ktorý predtým aj vyštudoval, sa však neohrial príliš dlho, pretože už po roku a pol klasickej práce odtiaľ odišiel, aby založil vlastnú značku – prvú zábavnú fotobúdku na Slovensku – Funface fotobox.  

Karol, ako si sa dostal od marketingu a ekonómie ku zábavnej fotobúdke? 

Nápad na Funface prišiel počas pobytu v Amerike, kde som sa prvýkrát stretol so zábavným eventovým fotením – šlo o tradičnú fotobúdku, z ktorej vznikajú všetkým dobre známe pásiky fotografií, ktorá bola umiestnená na párty a pre hostí to bola ohromná zábava. A práve táto skúsenosť mi zasiala v hlave semiačko s nápadom, ktorý je dnes súčasťou mnohých svadieb, eventov či teambuildingov – FunFace – zábavné fotenie nie len na svadby
Na začiatku to bol iba nápad a vo finále z toho vznikol fotobox, ktorý som si sám navrhol a na zákazku nechal skonštruovať. Okrem samotného fotoboxu sme si s mojim tímom vytvorili aj software a celý koncept zábavného fotenia, ktoré pozostáva zo samooblužného boxu, fotopozadia, rekvizít a dnes ku tomu patrí na svadbách napríklad aj fotokniha, kam hostia môžu nalepovať zhotovené fotky a napísať mladomanželom odkaz do manželstva. 


Kto tvorí tím Funface?

Ja osobne mám na starosti väčšinu práce, ide o cenové ponuky, sklad, objednávky, komunikácia s klientami a aj samotná účasť na akciách. Další dvaja členovia tímu majú na starosti timing eventov (t.j. aby boli všetci a všetko v správnom čase na správnom mieste :)). Do tímu ďalej patria dvaja technici, ktorí majú na starosti fotoboxy, IT podpora, traja grafici a tiež nesmiem zabudnúť na nášho člena, ktorý má na starosti aktualizáciu webu vrátane galérie fotiek z jednotlivých eventov, ktorú majú klienti k dispozícii na heslo iba pre seba. 

Ako prebieha tvoj štandardný deň? 

Budík mi zvoní približne 8:00 – 8:15, ak som nebol do noci na akcii, po ktorej zvyknem vstávať až okolo 10tej. Ešte v posteli chytám do ruky mobil a obratom vybavujem maily, ktoré sa do rána v schránke vyskytli. Potom si dám kávu a raňajky a pokračujem prácou, ktorú je treba urobiť – objednávky, komunikácie s klientami. Počas obedu sa snažím a veľmi rád sa stretávam s rodinou – otcom, manželkou aj priateľmi. Poobede prichádza na rad kontrola fotoboxov, či sú technicky v poriadku a príprava všetkého potrebného na eventy – perá, lepidlá, albumy, grafika pre fotografie. Večer, keď ostáva čas, tak vybehnem do fitka, zaplávať si, v lete na bicykel alebo na korčule na hrádzu. Vždy som však na telefóne – maily, telefonáty, stretnutia. Snažím sa, aby nik nemusel na odpoveď dlho čakať. Každý deň je iný no zhodujú sa v tom, že väčšina jeho času je venovaná práci, ktorá je však pre mňa aj záľubou zároveň, takže až tak negatívne nevnímam ani to, že Funface mi zaberá aj značnú časť môjho voľného času.

Zdá sa, že pracuješ naozaj veľa, darí sa ti niekedy aj oddychovať?
Musím priznať, že ako už možno vyplýva aj z predošlej odpoveďe, že nepracovať sa mi príliš nedarí a stále musím nad prácou minimálne premýšľať. Marec je však mesiac, kedy prichádza vytúžený oddych a doprajem si spolu s manželkou letnú dovolenku. Okrem toho mám rád stretnutia s kamarátmi či už doma alebo v pokojnejšom podniku, kedže na žúry ma to príliš neláka, pretože ich mám skrze práce dosť. A niekedy je to iba ležanie na gauči pri dobrom filme v spoločnosti manželky alebo návšteva kina.

Aké máš životné sny?

Veľkým snom bol futbal, dosiahnuť to do nejakého zvučného klubu, čo sa žiaľ nevydarilo napriek tomu, že som mal na to dobre našlapnuté – hral som v prvej dorasteneckej lige za Inter, no žiaľ pre vážne zranenie to ďalej nevyšlo. Ďalší sen bolo mať vlastný biznis po vzore môjho otca. Nikdy som ale nemal vybrané, čo presne ma bude živiť. Nakoniec to priniesol sám život a Funface si dnes dovolím nazvať svojím splneným snom. Vždy som trdil, to že: “Koľko do toho dáš, toľko sa ti vráti.” – a vidím to sám na sebe, že to skutočne funguje.Okrem tohoto všetkého mám samozrejme sen o rodine. Ako čersvo ženatý sa aktuálne veľmi teším z manželky a verím, že v blízkej budúcnosti prídu aj detičky.

Tvoje obľúbené ročné obdobie a prečo? 🙂 
Leto, leto, leto! Pretože: šlapky, kraťasy, manželka v bikinách, voda, večer vínko na terase…už aby to bolo! 🙂

Je niečo čo naozaj nemáš rád?
Áno, nemám rád zimu, sneh v Bratislave, kapustové fliačky s cukrom, arogantných ľudí, ktorí si myslia, že dosiahli pupok sveta.

Spomínal si, že si pomerne čerstvo ženatý, aká bola tvoja svadba? A čo by si odkázal nastávajúcim nevestám a ženíchom? 
Áno, je to čerstvé, svadbu sme mali 6.júla 2018 v Lozorne. Väčšinu príprav mala na starosti manželka Nika, pretože som videl, že ju to baví a teší. Napriek tomu, že sa sám vo svadobnom biznise pohybujem a pomerne dobre vyznám, nechal som ju si prípravy užívať. Pomáhal som iba s pár vecami. Čo sa týka samotnej svadby, tak u nás sa určite potvrdilo to, že tak ako sa zabáva nevesta so ženíchom, v takom duchu sa nesie celá svadba. Bola to skvelá žúrka! Neprežívali sme to nejako extra povedali sme si, že sa nebudeme stresovať z vecí, ktoré sa nedajú ovplyvniť. Užívali sme si hlavne spoločnosť rodiny a priateľov. A to je aj môj odkaz tým, čo to majú pred sebou – nestresovať sa niečím, na čo nemáte dosah, berte veci tak ako prídu, odložte mobil a užívajte si prítomnú chvíľu.

Čo všetko nevesty u teba nájdu? Čo naopak nerobíš?

FunFace za tých pár rokov narástol, tento rok oslávime 5. narodeniny. Za celý čas čo sme na trhu, sme boli súčasťou viac ako 2000 akcií – rôzne svadby (vrátane svadby Zlatice Puškárovej a Patrika Švajdu, hokejistu Maja Gáborika, Andreja Sekeru, Márie Čírovej ), plesy, teambuildingy.

svadba zlatica puškárová patrik švajda funface fotobox zábanvá fotobudka

Aktuálne máme k dispozícii 6 fotoboxov. No tie nie sú tým jediným, čo si nevesty môžu u nás vybrať. Pre svojich hostí si môžu zajednať zábavu aj v podobe FunFace Dance, fotiace zrkadlo, Graffity stenu alebo točňu ku fotokútiku, ktorý mu dodá ďalší rozmer zábavy! A neustále pracujeme na novinkách. Máme k dispozícii viac ako 80 fotopozadí, z ktorých si môžu nevesty vybrať to svoje, alebo si môžu nechať vytvoriť svoje vlastné na mieru. Výtlačky z fotoboxu sú vždy personalizované, najčastejšie podľa grafiky samotného svadobného oznámenia. Hostia si svoje zábavné fotografie môžu nechať poslať priamo na svoj mail, alebo si ich po svadbe pozrieť či rovno stiahnuť do svojho počítača z online galérie, ktorú majú vždy po svadbe k dispozícii.

Obľúbená je aj naša Printka – tlačiareň, ktorá na počkanie vytlačí kvalitné fotografie v podobe Instagramového príspevku. Takéto fotky sú ideálnym doplnkom do knihy hostí, alebo ako zábavná pamiatka pre hostí.

Pokiaľ ide o to, čo nerobíme, niekedy sa nám stáva, že si klienti pletú fotobúdku s klasickým fotografom. Vždy upozorňujem, že ide o zábavné fotenie a fotobúdka nie je fotograf, ktorý upozorní vašu tetu, že ju na fotke nebude vidieť. Rozhodne preto neodporúčam, aby Funface nahrádzal vášho skutočného živého svadobného fotografa. 🙂

Na záver prezraď ako ťa môžu nevesty kontaktovať?

Ideálne mailom prípadne telefonicky. Ale sme aj na sociálnych sieťach samozrejme.

webová stránka FunFace

Facebook fanpage Funface

Instagram FunFace

TAGS:

error: