Mahasi šperky z drahých kameňov

Mahasi šperky z drahých kameňov

Peťkine šperky, ktorá tvorí pod značkou Mahasi poznám vďaka jej kamarátke Katke (tiež veľká šikulka, o ktorej sa verím tiež čoskoro v tejto rubrike dočítate ;)) už nejaký ten piatok, no keď som zbadala korunku, ktorú Katke pripravila na jej svadbu, padla mi sánka! Nie žeby šperky neboli tiež krásne, no tá korunka bola čosi, čo sa len tak nevidí. Keď som Peťku nedávno osobne stretla na výstave Perfect Wedding v Bratislave, vyžaroval z nej úžasný pokoj, pokora a radosť zo života. Som veľmi rada, že Peťka priala moje pozvanie a môžete sa o nej dnes dozvedieť tiež niečo viac.

Peti ahoj, ako by si opísala samú seba?

Na prvý pohľad som obyčajná 31 ročná mladá žena, ničím nevytrčajúca z davu 🙂 No na ten druhý, indiánsko-elfská duša (viem je to zvláštne spojenie, ale ja za tie korene nemôžem  :)) Milujem kone, vlkov, mesiac, slnko, polárnu žiaru, kamene, hory, lesy, fascinuje ma celá lesná ríša a všetky bytosti v nej. Áno, ja naozaj verím na Elfov. Preto mi učaroval Island, určite som tam niekedy žila..milujem more a oceán, ale tak trochu inak, ako bežný dovolenkár. Pre mňa predstavuje oceán obrovskú moc, tajomno a baví ma čítať o dávnej Atlantíde. Čo mi vlastne pripomína, že som aj morská panna 🙂 Ale inak som normálna..Naozaj..Mám veľkú úctu k životu a k ľuďom. A k Matke Zemi. Rada chodím bosá a predstavujem si, ako sa spájam s jej silou. V novom prostredí som rezervovaná a tichá, ale medzi svojimi viem byť aj dosť veľký hulvát. To sa priznávam narovinu..ale samozrejme v rámci normy. Či? 🙂 Niekedy ma na sebe hnevá, ako sa neviem zbaviť, tých ľudských nerestí ako posudzovanie a odsudzovanie… To je vec, na ktorej sa snažím pracovať…ale inak som veľmi súcitná a niekedy sa tak viem vžiť do bolesti iných, až ma to desí.. a učím sa nevyjadrovať na všetko svoj názor. Je to zbytočné..a veľmi oslobodzujúce 🙂

Ako si sa dostala ku tomu, čo robíš?
Tvorba šperkov ma sprevádzala už od detstva, rada som si navliekala korálky a vyrábala rôzne brošne a nahrdelníky z tých setov, čo sa dali kúpiť v hračkárstve. Len samozrejme puberta ma zamestnala inými záujmami, a takisto neskôr vysoká škola a práca. Na niekoľko rokov som zabudla na tvorbu úplne. Ale viete, ako to chodí, čo ma byť vaše, si vás nájde. A tak som prišla do fázy v živote, kedy som začala mať v hlave rôzne nápady so spojením s polodrahokamami, o ktoré som sa odjakživa zaujímala. Keďže som nikde nenašla to, čo som chcela, začala som skúšať tvoriť. A už ma to nepustilo. A verím, že už ani nepustí, pretože na toľko nápadov čo mám, mi ani 24-hodín denne nestačí 🙂

Kto stojí za tvojou značkou? Pomáha ti so šperkami niekto?
Moja značka je zatiaľ, ako sa hovorí “one woman show” a tá one woman som ja. Ak teda nerátam všetku tú podporu a pomoc od priateľov a blízkych. Všetci, ktorí mi kedy verili takisto stoja za zrodom Mahasi.

Ako prebieha tvoj štandardný deň? 
Môj štandardný deň prebieha tak, že ráno vstanem, dám si cca 15 min meditácie, kedy jednoducho len poďakujem za nový deň, za všetko čo mám aj nemám, za nové príležitosti, ktoré v ten deň prídu a potom si dám nejaké fajné raňajky. Počas dňa pracujem, vyrábam, keď tak sa s niekým stretnem a navečer mám väčšinou nejaké cvičenie buď jogu alebo po novom aj pole dance. Večer si buď čítam knihu alebo niečo na internete. 

Čo robíš keď nepracuješ?
Keď nepracujem, ako som spomenula rada jogujem, veľmi mi to pomáha v sebadisciplíne a úžasne sa po joge cítim. Rada čítam, varím vegánske 5-minútovky alebo si pozriem dobrý film.

Aké sú tvoje životné sny?
Môj najväčší sen je mať rodinu v domčeku niekde pri lese a pri jazere, s menším rančom a koňmi. Pracovne by som chcela byť tak finančne zabezpečená, aby som mohla byt nápomocná druhým. S priateľom máme plány, v budúcnosti sa podieľať na rôznych projektoch na pomoc druhým. Naša filozofia je, že človeku stačí naozaj menej, ostatné by mal investovať do budovania komunity a pomoci druhým. Veľmi by som chcela dať šancu dobrým ľuďom ktorí majú potenciál niečo dosiahnuť, no nemajú dostatok prostriedkov.

Tvoje obľúbené ročné obdobie a prečo? 🙂 

Som aprílové dievča takže pochopiteľne milujem jar, ale som rada, že žijem v pásme, kde máme všetky ročné obdobia.

Je niečo čo naozaj nemáš rada? 
Nemám rada mudrlantov, ktorí vedia vždy všetko čo je pre koho najlepšie..

Čo všetko nevesty u teba nájdu?
Nevesty u mňa nájdu akýkoľvek svadobný šperk či už šité náušnice, svadobné náhrdelníky z polodrahokamov, alebo ozdoby do vlasov v podobe kryštálových koruniek, čeleniek, pletencov, hrebienkov. Na mojej tvorbe mám rada, že je pestrá a dá sa vymyslieť hocičo originálne a jedinečné 🙂 Stačí spojiť moju fantáziu s predstavou nevesty a skvelý výsledok je zaručený.

Na záver ešte prezraď, ako ťa môžu kontaktovať?

V týchto dňoch by mala byť hotová moja stránka www.mahasi.sk, kde mám objednávkový formulár. Je najlepšie, keď sa nevesty ozvú tadeto alebo samozrejme aj cez moju facebookovú stránku Mahasi alebo Instagram Mahasi. Rada sa po telefonickom dohovore na termíne so záujemkyňami aj osobne stretnem v mojom ateliéry v Seredi, kde si môžu šperky osobne vyskúšať. Šperky sa dajú vyskúšať a kúpiť aj vo svadobných salónoch Wedding Avenue a Isabell.

TAGS:

error: