C – Čačky – mačky a.k.a. svadobné doplnky

C – Čačky – mačky a.k.a. svadobné doplnky

Niečo modré, staré či požičané. Aj to sa traduje, že by nemalo chýbať počas svadobného dňa “na neveste”. Ako však zvoliť správnu mieru a nepreplácať to s doplnkami? ? O tom bude ďalšie písmenko Svadobnej abecedy – C. Nájdeš tu aj odkazy na konkrétne značky s doplnkami.  

Aké doplnky môžeš zvažovať?
U nevesty:

  • topánky
  • doplnok do vlasov
  • závoj
  • spodná bielizeň
  • šperky
  • kytica
  • podväzok
  • parfém ?

U ženícha:

  • motýlik/kravata
  • topánky
  • opasok
  • hodinky
  • traky
  • manžetové gombíky
  • svadobné pierko

Nikde nie je príkazom dané, že každý z týchto doplnkov musí byť na svadbe nový a kupovaný vyslovene na ňu. Avšak určite bude užitočné a hlavne pekné, keď tieto doplnky budú navzájom ladiť s vašimi šatami a oblekom. A vo finále v tejto podobe obaja krásne zapadnete do celého konceptu vašej svadby. ? 

Menej je viac

Väčšie či menšie náušnice? Aj niečo na krk? Kvety do vlasov? A čo spodné prádlo, ktoré bude zrejme viac o pohodlnosti, ako jeho vzhľade? Ako s obľubou sama vravím, menej je niekedy viac. Ak budeš mať kamienkami vykladaný korzet šiat, zrejme sa zaobídeš aj bez akéhokoľvek doplnku na krku. A na uši ti možno postačia drobnejšie náušničky, ktoré ti môže venovať dojatá mamina, ktorá ich na svojej svadbe mala tiež a venovala jej ich predtým tiež mamina – tvoja babka. ? Obzvlášť, keď sa rozhodneš pre účes, ktorý bude z väčšej časti zakrývať uši. Ten sa koniec koncov dá tiež považovať za formu doplnku. Je preto aj pri voľbe ozdôbky do vlasov zohľadniť to, či bude účes jednoduchší a znesie výraznejšiu ozdobu v podobe kvetinového venčeka, či princeznovskej korunky. V opačnom prípade postačí decentná sponka, hrebienok či pár vláseniek s kvetinkami. 

Ručne vyrábané závoje a iné doplnky do vlasov: Mariee Design
Nádherné éterické ručne vyrábané doplnky zo vzácnych kameňov: Mahasi
Kvetinové doplnky vyrábané z láskou, ktoré nikdy nezvädnú: Magaela 
Originálne šperky nie len na svadbu: Lukzu Design
Nežné náušničky pre romantické dušičky: Petit Peanut
Šujtášové šperky, ktoré spievajú: Štebotavo
Autorské náušnice, ktoré vám roztancujú uši: Dominika Gulden

Praktickosť nadovšetko

Mnoho neviest rieši, či si má pod šaty obliecť punčošky alebo ísť naboso. Obzvlášť počas horúci letných svadieb. Etiketa žiaľ ide proti nám a prikazuje zahalené nohy za akéhokoľvek počasia. Pre tie, ktoré chcete etiketu dodržať už sú možnosti zakúpiť si aj punčošky s otvorenou špičkou, ktoré sú ideálne napríklad do sandálok. Skvelým kompromisom môžu byť aj “samodržky”, ktoré sú vo finále aj celkom sexi, povedzme si pravdu. ? Som si však istá, že ak sa rozhodneš pre rebéliu a vydáš sa na svoju augustovú cestu ku oltáru s holými nohami pod šatami, vesmír ti to odpustí. ? 
Ďalšou často riešenou otázkou je spodné prádlo. Otázku na podprsenku by som kládla radšej v salóne, ako na internete. Predsa len majú bohaté skúsenosti a vedia poradiť najlepšie, aká podprsenka bude do tvojich vysnívaných šiat tá ideálna, ak vôbec nejakú budeš potrebovať. Ja som napríklad žiadnu nemala a myslím, že s ňou by to bolo menej pohodlné. Čo som chvalabohu mala, boli nohavičky… vysvetlím… ? Smejem sa vždy pri spomienke na to, ako som po svadobnej hostine zistila, že som si nezbalila kefu na vlasy a ani, čo bolo horšie gumičku do vlasov a dobrých pár minút som premýšľala, ako pôjdem s rozobratým, zalakovaným účesom, ktorý si užil aj značnú dávku dažďa spať. Videli ste film Muži v naději, kde jednu z hlavných postáv stvárnila Vica Kerekes, ktorá si v scéne pri hraní biliardu v červených šatách zopla vlasy nohavičkami, ktoré si predtým vyzliekla…. ? Áno…. inšpirovala som sa…? Takže milá nevesta, podprsenku pokojne nechaj doma, ale gaťky si určite nezabudni, môžu sa ti hodiť! ? Koniec srandy, toto je seriózny článok! ?  

Ak hľadáš spodné prádlo, ktoré tvojmu čerstvému manželovi vyrazí dych, tak utekaj pozrieť Svadobnú noc. Odpadneš!

A čo ženích?

Ten to má asi vždy jednoduchšie… Pri motýliku či kravate je biela či ivory stávka na istotu. Avšak aj farebná či inak kreatívna varianta môže byť dobrá voľba a navyše doplnok bude jednoduchšie využiť na nejakú príležitosť aj po svadbe. Pri dnešnej bohatej palete výberu, by som určite neodolala a vyberala práve z rôznych originálnych možností. ? 

Doplnky nie len pre ženíchov, ktoré vám vyrobia aj zo zvyškov vami dodanej látky: Švecičky
Pre pánov od pána! Navyše so slovenským odkazom, určite nahliadni do výkladu: SERISH
Originálne drevené doplnky s nápadom: ManaElegance

Osobitný štýl a personalizáciu môžu ženíchovmu outfitu dodať aj manžetové gombíky či hodinky. Tie môžu byť aj darčekom, ktoré sa niekedy rozhodnú si navzájom vo svadobný deň darovať. Manžetové gombíky na mieru môžete nechať vyrobiť aj v celej sérii spoločne pre svadobných otcov, svedkov, dedkov či družbov. Možnosti sú priam nekonečné.  ? Určite neprehliadnite skvelých slovenských výrobcov Kukajtu, ktorí vám urobia autorské manžetky na mieru. ? 

Kto si potrpí aj na tie najmenšie detaily, tak za doplnok sa môže považovať aj kreatívna podšívka saka. Tam potom určite nezabudnite poprosiť fotografa, aby vám tento detail zvečnil na fotkách. ? A fotky sú ďalšou barličkou, o ktorú sa môžete oprieť, ak si nebudete vedieť poradiť s doplnkami. Mám na mysli tie z príprav, kde sa vytvorí zátišie z doplnkov, ktoré sa potom nafotí – práve pre toto som v zozname vyššie spomenula aj parfém, kedže flakóny sa na týchto fotografiách objavujú pomerne často, ako možno aj svadobné vešiaky. ? A teda rada z tohoto vyplývajúca – ak ti možno až tak nezáleží na doplnkoch, ktoré budete mať reálne na sebe, ale túžiš po pekných fotkách takéhoto charakteru, tak si zvoľte doplnky podľa toho, aby vo finále pekne ukázali v takomto „doplnkovom zátiší“. 

Ak si zmeškala prvé dva diely Svadobnej abecedy tak utekaj si prečítať aj ako začať s plánovaním svadby a ako si zariadiť svadobný rozpočet.

TAGS:

error: