A – ÁNO! Bude svadba!

A – ÁNO! Bude svadba!

Začiatok plánovania svadby

Tak si sa dočkala! Tvoj milovaný vzal váš osud do svojich rúk, vybral ti ten najkrajší prsteň a pokľakol s otázkou, či sa staneš jeho ženou! ? 
Stojíš pred plánovaním jedného z najkrajších dní svojho života a asi ako každá nevesta si želáš, aby bolo všetko tip-top.

Pre väčšinu neviest je plánovanie svadby “tenkrát poprvé” a hneď v úvode po zistení, čo všetko to obnáša sa im môže z toho všetkého zatočiť hlava. Ale nezúfaj, dáš to! 😉  Verím, že ti pomôže aj tento seriál – “Svadobná abeceda” na blogu Svadobných jedinečností, ktorého prvý diel práve čítaš. ?

zdroj: unsplash.com

Ako začať plánovať svadbu?

Ako a odkiaľ vlastne pri plánovaní začať, na čo nezabudnúť a nezblázniť sa z toho?
Hneď v úvode je dobré si spoločne vo dvojici ujasniť veci ako:

  • chcete veľkú alebo malú svadbu?
  • v ktorom období roka by ste sa chceli vziať?
  • v akom duchu by sa mala vaša slávnosť niesť?
  • koľko plánujete alebo ste ochotní za svadbu utratiť peňazí?
  • budete si svadbu platiť sami, alebo s pomocou rodičov?
  • aké sú vaše priority a nechcete v nich robiť kompromisy?
  • na akých veciach vám na druhej strane záleží menej a ste ochotní na kompromisy pristúpiť?
  • predstava o mieste svadby – v mieste odkiaľ pochádza nevesta a pod.

Veľká alebo malá svadba? To je otázka…

Odpovede a debata ohľadom týchto otázok vám môžu veľmi napomôcť v úvode plánovania vášho veľkého dňa. Veľkosť svadby ide ruka v ruke s rozpočtom. Ak sa neviete jednoducho prikloniť ku veľkej či malej, skúste sa zamyslieť a spísať si, bez koho si neviete svoju svadbu predstaviť. Možno vďaka tomu zistíte, že vašou hlavnou a jedinou túžbou je iba „stať sa manželom a manželkou“ a nepotrebujete ku tomu žiadnu ceremóniu v prítomnosti mnohých ľudí. Ak áno, možno si naplánujete komornú svadbu len s tými úplne najbližšími, alebo niekde na pláži. V takom prípade vám odpadne veľké množstvo záležitostí, ktoré nebudete musieť riešiť a ostane vám dosť peniažkov na rozprávkovú svadobnú cestu. ?

zdroj: unsplash.com


Ak však ale chcete svadbu so všetkým čo ku tomu patrí, pripravte sa, že ak nemáte neobmedzený rozpočet, tak musíte rátať s kompromismy. Pri týchto vám určite niekoľkokrát pomôžu jasne stanovené priority a to, na čom vám až tak veľmi záležať nebude. 

Svadobný plánovač

Pri plánovaní vám môže byť nápomocný aj plánovač, ktorých je aktuálne na trhu niekoľko. Viaceré, ktoré boli vytvorené v poslednej dobe sú naozaj kvalitne a rozumne spracované. Napríklad Svadobný deň(ník) či Plán B, ktorý vám dávam extra do pozornosti, kedže okrem toho, že vám pomôže s plánovaním vám otvorí aj vrátka ku zľavám u viac ako 40tich svadobných dodávateľov po celom Slovensku a Svadobné jedinečnosti sú jedným z nich! ? 
Ak nie si “zápisníkový” tip a stačí ti jednoduchý zoznam úloh v časovom slede na čo nezabudnúť, tak si taký jeden odomňa môžeš zadarmo stiahnuť, vytlačiť a hor sa do toho! ? 

Nezabudni si to užívať 🙂

No a na záver úvodu Svadobnej abecedy nezabúdaj počas celého plánovania na to, že má ísť o váš výnimočný deň a mala by si si to užívať nie len v deň D, ale počas celého plánovania. Nenechaj sa znechutiť či odradiť okolím, či dodávateľom, ktorého spôsob komunikácie ti nie je po srsti. Pamätaj, že je to vaša svadba a tá je ( v ideálnom prípade :)) len raz. Bola by škoda byť niekoľko mesiacov plánovania v strese kvôli jednému dňu, ktorý má byť vlastne presným opakom. 🙂

s láskou, Nikol

TAGS:

error: