Rande fotenie

Rande fotenie

Najprv som chcela dať nadpis Ako sa z chlapa, ktorý neznáša fotenie, model stal, ale to by bolo dlhé. Alebo by si niektoré z vás mohli myslieť, že sa chválim. A to nechcem. Lebo sa nechválim. Teda, aby to zas nevyznelo zle… chválim sa, že mám skvelého chlapa, ale najlepšie by bolo, keby bol úžasný, pekný a dokonalý – len pre mňa, aby mi ho žiadna neukradla 😀 . Lebo ja nie som dokonalá ani z ďaleka. No, ale o inom som chcela – o našom predsvadobnom fotení predsa! Lebo máme ešte/už len (vyberte si podľa vášho gusta) rok do svadby, ale fotenie už máme za sebou! A neskutočne sa teším 🙂 .

Ako som vám písala minule , výber fotografa bol na dlho. Za to komunikácia a dohadovanie s ním šlo extrémne rýchlo. Teraz sa nesťažujem – teraz sa chválim! Keď som mu napísala, že by sme ho radi mali za fotografa, jeho reakcia ma tak milo potešila, že by ste neverili. A vraj, by sme mohli čím skôr zorganizovať to predsvadobné foteníčko, aby sme vedeli či nám bude vyhovovať a či sa nám budú páčiť fotky. Aby sme si proste boli 100% istí. Vtedy mi padla sánka, skoro som odpadla a neverila som vlastným očiam. Waw. Takýto ľudia v dnešnom svete ešte existujú? Keď som sa otriasla z toho (preveľmi milého) šoku a súhlasila som, hneď sa začal zaujímať.

Dvaja blázni

A tu som sa zľakla! 😀 Čo urobí, keď sa dozvie, že sme ako malé deti? Že sa radi bláznime, robíme kraviny a neviem obsedieť? A ako zareaguje, keď mu poviem, že Ivan sa vlastne vôbec fotiť nechce? 😀 Samozrejme, bolo mi jasné, že či mu to poviem alebo nie, dozvie sa to tak či tak, veď bude fotiť nás, nie našu susedu :D. Tak som mu to začala v malých dávkach podávať a on nie že sa zľakol, on začal zo seba sypať nápady na fotenia 🙂 .

Nakoniec sme sa dohodli na najbližší možný termín (rozumej, asi 4 dni na to) u nás doma. Vraj budeme robiť palacinky! No a neteš sa.

Najprv som sa brutálne tešila, no ako sa približovala desiata hodina, začala som mať stres. Typická žena… málo uprataný byt – veľmi uprataný byt, málo „mejkapu“ – veľa „mejkapu“ 😀 No…Ivan na mňa pozeral a podľa mňa uvažoval, prečo ma vlastne požiadal o ruku 😀 . Maťo (fotograf – áno, potykala som si s ním už cez FB, lebo mi to bolo nepríjemné…ja mu rozprávam, akí sme retardovaní a on by mi mal vykať? ) 😀 mi zavolal, že už sú dole.

Ivana som musela skopať z gauča (áno, mal to úplne na saláme…) a vo výťahu mi hovorí:

„Dúfam, že len dve-tri fotky a bude to za nami.“ Och zlatko…of kórz 😉

Starí známi

Jeho otázku som obišla bez zbytočných komentárov, veď na čo mu budem kaziť náladu. Stačí, že som mu musela hodinu vysvetľovať, na čo nám je predsvadobné fotenie a že naň nepotrebuje oblek a kravatu a ani ja naň nepotrebujem svadobné šaty – ste mali vidieť tú paniku, keď si myslel že sa bude musieť štafírovať už dnes 😀 .

Už sa vám stalo, že ste sa s niekým stretli prvýkrát, ale vlastne ste mali pocit, že sa poznáte celé roky? Tak presne toto sa nám stalo s našimi fotografmi ( Maťo mal aj asistentku Katku – snúbenica a 2. fotograf v jednom :)). Teda aspoň z našej strany 😀 Zoznámili sme sa, prišli výťahom na 6. poschodie a zrazu sme sa rozprávali, ako starí známi. V byte sa Maťovi rozžiali oči, len čo uvidel naše dve mačky, už vtedy som vedela, že fotenie prebehne úplne v pohodičke. Z mojej a mačacej strany. Lilla (mačka) je modelka a milovníčka mužov, to mi bolo jasné, že ona nebude mať problém s ničím. Teodor (kocúr) je bojko, ten zaliezol do skrine hneď, ako Maťa uvidel. Ešte stále som nevedela, ako bude reagovať na fotenie Ivan. Od mačiek viem čo očakávať. 😀 Od môjho nastávajúceho niekedy nie.

Aj po 5 rokoch ma vie prekvapiť… A veru, prekvapil aj teraz.

Rande v posteli

Ivan spravil prehliadku bytu, ja som spravila kávu a pri kecaní Katke napadlo, že by bolo fajn spraviť aj nejaké fotky :D. A tak sme teda šli na to. Dohoda bola: fotky v príbehu. Maťo nám znovu povedal jeho predstavu, ja ako správna žena som ju upravila, veď predsa nemôžem so všetkým, čo chlap navrhne súhlasiť, a Ivan ako správny budúci manžel, mykol plecami. 😀 Keď sme začali fotiť, mala som obrovský stres.

Pamätám si, ako som držala v ruke tú knihu a strašne som si priala, aby nebolo vidno, ako sa mi trasú ruky. Potom prišiel Ivan, dal mi pusu a opadla zo mňa polovica stresu. Vravím si, bude to v pohode, hlavne neukáž Ivanovi neistotu, lebo to využije a zruší fotenie 😀 . A vtedy mi došlo…že vlastne…on neprotestuje…Maťo spravil už 10 fotiek a Ivan nehundre. A vtedy počujem Maťa ako hovorí: „Jééj to je pekné, takto chvíľku ostaňte“.

Boli sme si s Ivanom zahľadení do očí a ja som znova pocítila také tie motýliky v bruchu, čo máte na začiatku vzťahu.

Niekde som čítala, že časom odídu. Ale ja som ich v to fotenie cítila viac krát. Zrazu bol všetok stres preč. Nie len stres bol preč, ale aj Maťo s Katkou. Boli sme tam len my – Ivan a ja.  Pozerala som sa mu do očí a zaplavila ma taká silná láska k nemu. Myslela som, že tam nájdem unudenosť, utrpenie, možno hnev, že ho nútim sa fotiť aj keď viem, že to nemá rád. Ale z jeho očí sršala láska, neha, úprimnosť…

Párty v kuchyni

Keď mu Maťo povedal, že nech dá ruku nižšie až vtedy som sa zas spamätala, že je v miestnosti aj niekto iný a že vlastne „pózujeme“ na fotky, že má Ivan ruku na mojich vlasoch a druhou ma hladká po chrbte. Nikdy by som si nebola pomyslela, že fotenie môže byť také úžasné, uvoľnené romantické a zábavné zároveň.

A to teda, že bolo zábavné! Keď sme vystriedali „romantiku v posteli“ za „srandičky v kuchyni“, holywoodska komédia by sa mohla schovať :D. V mojom budúcom mužovi sa zrazu objavil skrytý talent modela, začal pózovať ostošesto a vymýšľať také kreácie, že mi Maťo normálne neveril, že sa Ivan nerád fotí! Potichu však chlapov upodozrievam, že stačí jedno malé podplatenie (palacinky) a zrazu ani nevadí, že je na scéne foťák.

Ale…nemôžem zas Ivanovi zazlievať, jeho odviazanie sa. Naozaj bola doma skvelá atmosféra (veľká vďaka Maťovi a Katke), a Maťovmu nápadu „fotenie s príbehom“. Celé fotenie bolo krásne uvoľnené, zábavné a v niektorých chvíľach priveľmi spontánne. V neposlednom rade : bolo presne o nás. Na fotkách je nádherne zachytené to, ako sa k sebe správame, ako sa bláznime a neskromne si myslím, že aj to, ako sa ľúbime. 🙂

PS: Keby vás zaujímalo, ako dopadli palacinky, tak z pol litra mlieka bola iba jedna 😀 Pretože „model“ sa rozhodol, že bude palacinky vyhadzovať do vzduchu :D.

Tak čo poviete, vydarili sa? 🙂 Ja tie fotky milujem a som neskutočne rada, že ich máme. Martin je podľa mňa veľmi šikovný fotograf (samozrejme aj Katka!) a veľmi im (zas raz) aj touto cestou ďakujeme za nádherné spomienky na naše predsvadobné obdobie. Zásnubné. Predmanželské.


Fb stránka fotografa Martina: Martin Šándor photographer

TAGS:

error: