Tá pravá svadba pre nás

Tá pravá svadba pre nás

Niektorí ľudia sú nerozhodní. Ja veľakrát neviem čo chcem, takže ja som nerozhodná na druhú. Keby som nebola škorpión, tak určite som v znamení váhy. Môj ocko hovorí, že dôležitejšie je vedieť to, čo človek nechce, ako to, čo človek chce. No nejako ma zabudol naučiť, že najdôležitejšie je zistiť čo nechcem skôr, ako to vlastne chcem…. hlavne ak ide o svadbu… 😀 Veľmi ťažká veta, ja viem, ale ja vám ju vysvetlím 🙂 .

Problémy s dátumom

Termín svadby som chcela 5. júla 2019. Bolo by to presne 6 rokov, čo by sme sa s Ivanom poznali. Aj keď som veľmi spontánny človek, mám rada symbolické udalosti, dátumy, skutky a iné symbolické „niečo“ 😀 . A preto mi prišlo veľmi krásne vydať sa za muža v deň, keď máme nejaké výročie. No tento dátum sa môjmu nastávajúcemu vôbec nepáčil. Vraj leto = teplo a to nie je jeho najkrajšia predstava o svadbe. Vravím si ok. Nájdeme iný termín. Ivan navrhol september. Uuu nie nie to sa zas nepáči mne. Prečo? Vlastne ani sama som to nevedela vysvetliť. Možno preto, že v septembri sa brali moji rodičia. Alebo preto, že mám v septembri meniny. A možno len jeseň nie je „moje“ obdobie tak som to proste zavrhla 😀 .

Tak teda prichádzala do úvahy už len jar. Logicky. Tak, sme prišli na máj, lásky čas, ani teplo ani zima a všetko kvitne bla bla bla. Fajn. Tak teda aké „pekné“ dátumy máme v máji? 😀 Jasné. 25.5.! Komu by to nenapadlo 😀 Takže víťaz bol jasný. Až do momentu kým som tento dátum nediktovala dodávateľom! 😀 Vážení! Všetko, všetko ale naozaj všetko bolo vybookované. Asi teda nie som prvá, ktorá premýšľa nad „peknými“ dátumami. No takže 10.5. je tiež fajn….

A vtedy zistíš, že to nechceš

A zrazu boli všetci spokojní. Ivan, že to nebude v lete, svokra, že to bude blízko ich rodného kraja. A vlastne aj ja. Na chvíľu. Lebo veď…. Dátum síce pekný ale ničím symbolický, tak som sa aspoň uspokojovala tým, že je to na jar v máji. Inak…miesto… To bola tiež dlhá debatka. Kde tá svadba bude…. No paráda. O tom, ako som sa opustila a nakoniec zrušila aj tento dátum nájdete spoveď TU. No, ale iné som chcela v tomto blogu. A vlastne to spolu celkom súvisí….

Ja som, milé nevesty, zistila, že sa nechcem vydávať o rok na jar až vtedy, keď som si ten dátum vlastne sama vymyslela, sama si vsugerovala že to bude krásny dátum a vyargumentovala ho pred celým mojím okolím a hlavne pred Ivanom.

Dva mesiace po tom rozhodnutí sme to vlastne celé zrušili.

Ale to už viete, pretože som o tom písala minule. Takže toť to vysvetlenie. Zistila som, že to nechcem až po tom, ako som ten dátum vlastne chcela.

Konečne svadba snov

Ale teraz! Teraz máme iný dátum. Budeme sa brať 4. septembra 2018. Presne 5 rokov odvtedy, ako sme sa s Ivanom dali „do kopy“. Prišlo to úplne prirodzene. Najprv som navrhla, že by sme sa mohli vziať niekde pri vode. Pri nejakom jazierku. A vtedy Ivan navrhol, že by sa mu to páčilo v parku. Okej, park je fajn (ooo on sa zapája a dokonca dal návrh! 😀 ), ja som k tomu dodala, že by bolo fajn, keby to bolo niekde tu v Bratislave, aby za nami prišli iba tí ľudia, ktorí s nami v ten deň naozaj chcú byť. A že by bolo fajn, keby sme nerobili žiadne obrovské hostiny a programy s Dj-om a moderátorom a svadobnými organizátorkami. Teraz nechcem nikoho uraziť ani to nemyslím nejako ofenzívne, len som nechcela z našej svadby robiť nejakú nóbl udalosť.

Chcela by som v ten deň byť s ľuďmi, ktorým naozaj na nás záleží a budú sa s nami tešiť. Budú oslavovať s nami našu lásku na našej svadobnej párty.

Náš deň, naše miesto

A vtedy som navrhla veľmi odvážnu vec – dajme si svadbu na niektorý deň v týždni. A čo najskôr nech nemusíme riešením svadby žiť najbližší rok. A bolo!  Svadba v utorok, na naše výročie, v sade Janka Kráľa. Ivan bol, pochopiteľne celý vytešený, pretože svadba nakoniec bude v septembri, jeho hneď prvý návrh, ktorý mi dal. 😀

A tak sme sa vybrali do parku na prechádzku a rozmýšľali sme, kde by to bolo najlepšie. Z ničoho nič, popri tom ako sme sa rozprávali a vymýšľali kam sa s našimi pôjdeme najesť (voľba bola jasná – pôjdeme na naše milované bryndzáky do Stupavy), sme sa ocitli pri kruhovom sedení so znamením škorpióna. Nikdy predtým sme si nevšimli, že sú tam znamenia zverokruhu a zrazu stojíme pri našom škorpiónovi! To nemôže byť náhoda!


Keďže sme obaja narodení v znamení škorpióna, nemohli sme si nájsť lepšie miesto. Veď toto si nás priam pýta 🙂 Už teraz sa neviem dočkať!
 

Sad Janka Kráľa

TAGS:

  • Symbol manželstva

    Symbol manželstva

    Už je to túúú. 30 dní do svadby a mňa chytili prvé stresové momenty! Našťastie netrvali dlho....
  • Milé úradníčky – Utópia?

    Milé úradníčky – Utópia?

    Takže, zrušili sme termín svadby a následne sme si určili nový. Hneď po tom, ako sme...
  • Nevesta na úteku

    Nevesta na úteku

    Prešli dva mesiace po tom, čo sme si určili dátum a miesto našej svadby. TO miesto,...
  • Svadba a iné problémy

    Svadba a iné problémy

    Myslím, že každá žena to pozná. Ten pocit, keď aj na rovnej zemi sa podkneš, najlepšie...
  • Rande fotenie

    Rande fotenie

    Najprv som chcela dať nadpis Ako sa z chlapa, ktorý neznáša fotenie, model stal, ale to by...
  • Honba na fotografa aneb „Ako sa hľadá fotograf v kope sena.“

    Honba na fotografa aneb „Ako sa hľadá fotograf v kope sena.“

    Fotograf. Pre mňa základ našej svadby. Ja viem… Pre iných ľudí je asi základ dobrá hostina,...
error: