Wedding Week Sale Starts Now 50% Off! Shop Now

Lucka & Lukáš

Lucka & Lukáš

V rámci rubriky Vaše svadby vám prinášam ďalší rozhovor, tentokrát s nevestou Luckou. Ich svadbu by som zaradila medzi stredne veľké, konala sa v Trenčíne a výnimočná bola okrem iného určite aj tým, že jej súčasťou bol už aj malý Lukáško – syn Lucky a Lukáša. Ten sa zároveň stal aj ohnivkom pri zakladaní Luckinho blogu Mamavie, ktorému sa Lucka už dlhší čas venuje. 🙂

Luci predstav nám svoju svadbu 🙂 Kde a kedy sa konala? Čo svadobná téma, oslovil ťa tento nový trend?
Zdravím budúce nevestičky. Naša svadba sa konala v neskutočne horúci letný deň 5.8.2017 v priestoroch Panorama clubu Trenčín, pre ktorý sme sa rozhodli najmä kvôli nádhernému výhľadu a viacerým výborným referenciám. Svadobnú tému som nemala vybratú, ale nakoniec som v podstate takmer všetko zladila do jedného štýlu a do rovnakých farieb. Keďže milujem minimalizmus najviac ma oslovila čistá a nežná biela v kombinácii s farbou roka 2017 – greenery. Naša svadbu teda charakterizovali stoly plné ruskusu, rôznych bielych kvetov a skalničky v svadobnej kytici. Zvolila som tiež jednoduchý dizajn svadobných šiat a minimalistické boli aj pozvánky, menu karty a iné tlačoviny. A aj niekoľko mesiacov po svadbe musím povedať, že som so svojím rozhodnutím spokojná a ani dnes by som to neurobila inak.




Niekto pripravuje svoj svadobný deň rok, iný kratšie. Čo ty? Ako to bolo u teba? A čo prípravy? Prebiehali podľa tvojich predstáv? Bod po bode, alebo si sa vracala k niektorým častiam viackrát. 
🙂 túto odpoveď musím začať s úsmevom, pretože my sme sa vo februári 2017 rozhodli, že svadbu tento rok konečne (po 13 rokoch spoločného života) usporiadame a začiatkom augusta už som bola pani Jarábková. Prípravy boli náročné, keďže mám doma 2,5 ročného malého šibala a väčšinu vecí som si riešila sama. Mnohých dodávateľov som však objednávala online, a to mi ušetrilo kopec času. Niektoré veci, ako napríklad výber toho správneho DJ sme však riešili dosť dlho a vracali sme sa k tomu niekoľkokrát. Mali sme totižto svoju jasnú predstavu a bolo veľmi náročné nájsť niekoho, kto by ju spĺňal. S manželom máme svoj vyhranený hudobný vkus a na našej svadbe sme nechceli počúvať žiadne typické svadobné „odrhovačky“. Nakoniec to ale dopadlo výborne a našli sme svoju vysnívanú netradičnú svadobnú DJ-ku (áno bola to žena) a určite ju môžem všetkým svadobným párom s netradičnými požiadavkami iba odporúčať.




Prezraď nám, aká si nevesta?
Viacero našich dodávateľov povedalo, že pohodová ;-). Pretože som nestresovala a ak sa niečo nedalo, vymysleli sme to proste inak. Nie som ten typ ženy čo o svadbe sníva od detstva, ale zároveň som sa na tú svoju veľmi tešila. Vedela som, že ak sa raz budem vydávať chcem, aby to bolo podľa mojich predstáv, v jednoduchých bielych šatách, v sobotu a hlavne, aby pri tom bola celá moja rodina a priatelia. A to sa mi do bodky splnilo. Naša svadba síce nebola veľká (52 ľudí), ale boli tam všetci dôležití ľudia v našom živote a bol to nádherný a jedinečný deň.



Mala si vopred vysnívaný okamih či “vec”, na ktorú si sa tešila najviac?
Najviac som sa tešila na moment, keď už bude po všetkých oficialitách (hlavne po obrade a prvom tanci, z ktorých som mala najväčšiu obavu 😉 ) a ja sa budem môcť uvoľniť a zabávať do rána bieleho.
Od vašej svadby už ubehol nejaký ten mesiac, čo sa vám spoločne s manželom ako prvé vybaví pri spomienke na tento deň?
Asi to nebude tá pravá romantická odpoveď čo by každý očakával, ale obom sa nám vybaví hlavne neskutočné teplo. Teplomer počas dňa ukazoval okolo 35 stupňov a ani v noci teplota neklesla pod 25 stupňov. Zvládnuť v týchto horúčavách prípravy, fotenie, obrad a všetky ďalšie oficiality v hrubých svadobných šatách a v obleku bolo naozaj vyčerpávajúce. Ale aj tak stále platí, že to bol jeden z našich najkrajších a najvýnimočnejších dní v živote.



Kto každý ti pomáhal s plánovaním?
Úprimne povedané väčšinu vecí som si vybavila sama. A to nie preto, že by mi všetci naokolo nechceli pomôcť, ale ja sama som najlepšie vedela čo chcem a ako to chcem. Ale ruku k dielu samozrejme priložil môj manžel. Hlavne vo výbere svadobného DJ, a tiež častokrát strážil nášho synčeka Lukáška, keď som potrebovala niečo vybaviť osobne. S doťahovaním detailov tesne pred svadbou mi veľmi pomohli rodičia, svokrička, ale aj moja sister s priateľom. A samozrejme všetci naši dodávatelia, ktorí boli úžasní a veľmi mi pomohli najmä pri náročnom rozhodovaní. Pretože kto ma pozná vie, že som veľmi nerozhodný človek. Za čo im všetkým patrí veľké ĎAKUJEM.
Dosť častým kameňom úrazu býva u snúbencov pri plánovaní zoznam hostí, mali ste naň nejaký “kľúč”, ktorý vám pomohol s tým, koho pozvať a koho nie?
Mali sme vybratý priestor, kde sa zmestilo maximálne 60 ľudí. A túto predstavu o veľkosti našej svadby sme mali jasnú úplne od začiatku. Ani jeden z nás nemá veľkú rodinu, takže sme mohli pozvať všetkých blízkych. A čo sa týka priateľov, to bolo trošku náročnejšie, ale nakoniec sme pozvali tých, s ktorými sa pravidelne stretávame a teda sme my im a aj oni nám srdcu najbližší.

Pochváľ sa, mala si na svadbe niečo vlastnoručne vyrobené? Alebo si sa spoľahla len na odborníkov? 🙂
Nepovažujem sa za veľmi manuálne zručnú, takže v tomto smere som sa úplne spoľahla na šikovné ručičky odborníkov akými sú bezpochyby aj tie tvoje ;-).
Prečo si sa rozhodla mať na svadbe aj Svadobné jedinečnosti? 🙂  A aká bola reakcia hostí?
Pretože to bola láska na prvý pohľad a jednoducho sú jedinečné. Nakoľko sme nemali klasické výslužky, chcela som dať hosťom ako darček niečo špeciálne a originálne. A keď som na Instagrame natrafila na tvoje miniatúrky bolo ihneď rozhodnuté. Reakcie boli pozitívne a všetkým sa veľmi páčili. Dokonca aj tí hostia, čo si ich tam vo víre zábavy zabudli, mi na druhý deň volali, aby som im ich určite odložila. A mne robia radosť do dnešného dňa, pretože ich mám pripnuté na miestach, kde sa momentálne (rozumej na materskej dovolenke) zdržiavam najčastejšie a to na chladničke a digestore nad varnou doskou 🙂 🙂 :-).

Keď sa obzrieš späť,vyhla by si sa teraz niektorým častiam prípravy, resp. nevenovala by si im toľko času?
Nie.
Urobila by si na svadbe na druhýkrat niečo inak?
Jediné čo by som urobila inak by bolo, že by som určila jednu zodpovednú osobu, ktorá by počas celej svadby na všetko dohliadala. To som naozaj podcenila, a tak sme museli na veľa vecí vybavovať my s manželom. Či tým poveríte niekoho z rodiny, dobrú priateľku alebo si zaobstaráte profesionálnu svadobnú koordinátorku určite na to nezabudnite.
Neoddeliteľnou súčasťou vás a teda aj vašej svadby bolo aj vaše živé striebro – syn Lukáško. 🙂 Ako prežíval vašu svadbu on? Čo by si poradila nastávajúcim nevestám, ktoré čaká podobne ako teba svadba s ratolesťou? 
Lukáško mal v čase svadby 2,5 roka a myslím, že si ešte úplne neuvedomoval o čo v tento deň presne išlo ;-).  O svadbe sme mu rozprávali počas celých príprav a veľmi sa tešil na detičky našich kamarátov a tiež na to, ako bude tancovať. Zvládol to celé nakoniec výborne a veľmi ma prekvapil počas obradu, ktorý celý tichučko presedel a s úžasom sledoval čo sa deje. Ak na svadbe budete mať viac detí, výbornou voľbou je pripraviť im maličký detský kútik so zopár hračkami zodpovedajúcimi ich veku. Detičky sa zabavia a rodičia Vám budú určite vďační minimálne za kávu vypitú v kľude.


Ako ste svadbu prežívali vy dvaja – stíhali ste si užívať jeden druhého alebo vačšina vašej pozornosti bola venovaná hosťom? 
Väčšinu času na svadbe sme sa venovali práve hosťom a aj tak nemám pocit, že by som s každým strávila dostatočne dlhý čas. Vôbec si neviem predstaviť ak má niekto na svadbe 150 hostí ?! Ale spoločne sme si užili napríklad fotenie, ktoré bolo aj vďaka nášmu skvelému fotografovi veľmi príjemné, uvoľnené a veselé.
Otázka na ženícha Lukáša: Užíval si si prípravy a svadbu spolu so svojou už manželkou, alebo si to skôr vnímal tak, aby ste už mali obrúčky na prstoch a bolo po všetkom? 🙂
Úprimne? Tá druhá možnosť bude asi bližšie k realite ;-).

Mala si pred svadbou z niečoho obavy?
Spoločná odpoveď mladomaželov: Mierne obavy sme mali z obradu, pretože všetci naši známy sa brali v kostole, a tak sme vôbec nevedeli do čoho ideme.  A samozrejme aj z toho, aby všetko dobre dopadlo a boli sme my a hlavne naši hostia spokojní…
Lucka, čo by si odkázala budúcim nevestám?
Hlavne sa nestresovať a užívať si tú atmosféru od prvého dňa príprav. Svadba je jedinečný okamih a ubehne veľmi rýchlo a Vám zostanú len krásne fotografie a hlava plná spomienok. Tak nech tam nie sú tie stresové ;-). A ešte nezabúdajte na to, že je to Váš veľký deň. Nenechajte sa preto nikým ovlplyvniť a s Vaším nastávajúcim si ho zorganizujte podľa svojich predstáv.
Ktorí dodávatelia sa najviac pričinili na výnimočnosti Vášho dňa?
Zhrniem ich v skratke a pridávam aj linky, kde ich v prípade záujmu nájdete.
Priestory: Panorama Club Trenčín www.panoramaclub.sk
Fotograf: Daniel Kaplavka www.danielkaplavka.com
Svadobné šaty: Zoya Wedding Center Trenčín www.zoyaweddingcenter.sk
Svadobná výzdoba: V siedmom nebi – svadobné a dekoračné štúdio Trenčín www.vsiedmomnebi.sk
Tlačoviny: Kasolina one&only www.kasolina.sk
Svadobná torta: Dortíky od Lucky www.facebook.com/DortikyOdLuckyNM
Hudba: DJ eLLy D www.mojasvadba.sk/catalog/vendor/sunrise_nasvietenie_saly/ v prípade záujmu viem na ňu poskytnúť mail alebo telefónne číslo
Svadobné náušnice: Štebotavo www.stebotavo.sk
A samozrejme miniatúrky z tvojej dielne, ktoré sa takto úžasne vydarili…
Ďakujem krásne za rohovor a všetkým budúcim nevestičkám prajem nech si svoj veľký deň čo najviac užijú.
Lucia & Lukáš & Lukáško

TAGS:

Pridaj komentár
error: