Wedding Week Sale Starts Now 50% Off! Shop Now

Linda & Dominik a.k.a. Lapkinnovci

Linda & Dominik a.k.a. Lapkinnovci

Veľmi sa teším, že môžem odštartovať dlho pripravovanú blogovú rubriku „Vaše skutočné svadby“. 🙂 Nájdete tu dojmy, rady a inšpirácie z reálnych svadieb neviest!
Ako prvá sa so svojimi svadobnými dojmami podelí známa slovenská blogerka Linda Babušík Adamčíková, ktorá si svojho vyvoleného Dominika vzala ešte vlani a to so všetkým, čo ku správnej svadbe patrí! Príjemné čítanie 🙂

Linda, od Vašej svadby už uplynulo viac ako pol roka, ako sa s Dominikom cítite v tomto “novom” vzťahu? Zmenilo sa medzi Vami niečo? 🙂
Túto otázku dostávame veľmi často. S manželom Dominikom sa vždy zhodneme na tom, že sa v podstate nič nezmenilo. Bývame spolu rovnako, rovnako spolu komunikujeme, rovnako sa k sebe správame. Avšak ja si za poslednú dobu uvedomujem predsa len jednu zmenu. Manželstvo mi prinieslo väčšiu istotu a pokoj, vďaka ktorým sa môžem naplno rozvíjať v ďalších oblastiach ako napríklad v pracovnej sfére.

Vráťme sa teda ešte ku Vašej svadbe.. Prezraď nám, do kategórie akých neviest by si sa zaradila? 🙂
 Určite by som sa zaradila do kategórie neviest, ktoré si naplno užívali prípravy pred svadbou, svadobný deň a dozvuky po svadbe. Zároveň verím, že nás, takýchto žien, je viac, pretože pred svadbou a počas nej viacerí moji známi nechápali, ako môžeme byť aj s Dominikom tak v pohode a bez stresu. Všetko sme si užívali a nesmierne sa tešili.
Mali ste vopred vysnívaný okamih či “vec”, na ktorú ste sa tešili najviac?
 Keďže takýchto vecí a okamihov bolo viacero, môžem povedať, že celá svadba bola pre mňa vysnívaná. Od obliekania, príchodu k oltáru s rodičmi, cez ÁNO, prskavkový sprievod až po zábavu na svadbe.

Ktorý okamih vám najviac utkvel zo svadby v pamäti?  
Našu svadbu tvorilo mnoho pamätných okamihov. Keby som ich mala všetky opísať, bolo by to na veľmi veľmi dlho. Preto si chcem svadbu zapamätať ako súhru nezabudnuteľných a vysnívaných momentov.
Zoznam hostí je pri plánovaní asi pre mnohé nevesty tvrdým orieškom. Vy ste sa rozhodli priateľov pozývať bez partnerov. Ako toto rozhodnutie nakoniec vypálilo na svadbe? A ako to vnímali pozvaní? Necítili sa urazení, alebo ukrátení?
 Aj pre nás to bol veľmi tvrdý oriešok. Keď sme začali s počítaním, boli sme na čísle cca 200. Vzhľadom na to, že sme chceli malú svadbu, na ktorej sa všetci zabavíme a nebudeme riešiť, či som pri niekom bola päť minút a pri inom polhodinu, rozhodli sme sa pozvať len najbližší okruh rodiny a blízkych. Som nesmierne šťastná, že sme sa takto rozhodli, pretože to na svadbe “vypálilo” priam perfektne. Väčšina našich známych (až na jednu dvojicu, s ktorou sme si to vydiskutovali) to pochopila a nemala pripomienky. Pre toto riešenie sme sa rozhodli z dôvodu, že sme mali z predchádzajúcich svadieb negatívne skúsenosti, ak prišla blízka osoba novomanželov so svojím partnerom, ktorého vôbec nepoznali. Preto sme pozývali len najbližších, s ktorými sa poznáme obaja resp. dvojice, s ktorými sa stretávame s Dominikom spoločne. Nebanujeme toto rozhodnutie a dokonca aj hostia ho ocenili, z čoho máme dodnes radosť.

Kto každý vám pomáhal s plánovaním?
V prvom rade sme ju plánovali s manželom Dominikom a našou svadobnou agentkou Marínou (Weddings by Marina)
, ktorá nám dokonale pomohla s plánovaním a prípravou. Čím bolo bližšie k svadbe, tým viac nám pomáhali naša rodina a známi. Všetci nám boli obrovskou oporou a pomocou.

Zasadací poriadok graficky pripravila Katka z Vanilkový Kaktus Design

Pochváľ sa, mala si na svadbe niečo vlastnoručne vyrobené? Alebo si sa spoľahla len na odborníkov? 🙂
Na svadbe sme mali viacero vlastnoručne vyrobených vecí. O väčšinu z nich sa postarala naša svadobná koordinátorka Marína z Weddings by Marina. Niektoré sme vyrábali spolu s mojou rodinou a známymi, ktorí boli perfektní a veľmi šikovní. Spoločne sme vyrobili napríklad kvetinové ozdoby v kornútkov, krásne háčkované ozdoby a ďalšie dekorácie.

Ručne maľovaná tabuľka z dielne Weddings by Marína

Prečo ste sa rozhodli mať na svadbe aj Svadobné jedinečnosti? A aká bola reakcia hostí? 
Keď mi prvýkrát po našom predsvadobnom fotení pre časopis Svadba prišlo domov prekvapenie od Svadobných jedinečností, mala som v očiach slzy od dojatia. Štipčeky boli krásne prepracované, personalizované a originálne. Hneď som vedela, že ich chcem mať na svadbe. Rozhodli sme sa ich spolu s Dominikom venovať našim svadobným hosťom. Mali z nich veľkú radosť a ja tiež. Najviac ma teší, keď prídem k mojim známym a vidím, že štipčeky majú vystavené na chladničke či niekde na poličke.


Keď sa obzrieš späť, vyhla by si sa teraz niektorým častiam prípravy, resp. nevenovala by si im toľko času?
Určite by som sa ničomu nevyhla a všetko by som robila tak, ako vtedy. S prípravmi som bola nadmieru spokojná. Neboli pre mňa take stresujúce, ako som pôvodne čakala a najmä sme si ich s Dominikom naplno užili. Keby som sa však mala za Dominika vydávať druhý, tretí či štvrtýkrát, za každým by som zmenila štýl svadby, aby som si vyskúšala, aké je to chystať svadbu vždy v inom ráze.

Urobili by ste na svadbe na druhýkrat niečo inak?
Jednu jedinú vec, ktorú ľutujeme a urobili by sme ju určite inak, je výber svadobného fotografa. Mysleli sme si, že sme si ho zvolili správne, no mýlili sme sa. Dodnes nemáme odovzdané upravené a hotové fotografie, čo nás neskutočne mrzí. Žiaľ, aj nám s Dominikom (keďže obaja pracujeme s fotografiami) sa potvrdilo stare známe, že “obuvník chodí bosý”. Nakoniec sme dostali iba surové a neupravené zábery a Dominik si musel upravovať vlastnú svadbu, čo nás veľmi nahnevalo, ale, žiaľ, nemali sme na výber. Veľmi nás to zamrzelo, že nemáme peknú a hlavne kvalitnú spomienku na náš deň, ktorý sa už nezopakuje. Zostávajú nám len spomienky a myšlienky v hlave a taktiež nádherné svadobné video, ktoré našu chybu pri výbere footgrafa čiastočne vykompenzovalo.

Výzdoba bola v réžií Marínky z Wedding by Marína

Ako ste svadbu prežívali vy dvaja – stíhali ste si užívať jeden druhého alebo vačšina vašej pozornosti bola venovaná hosťom? 
Svadbu sme si s manželom užili na viac ako 100% a presne podľa našich predstáv. Navyše, naša eufória a radosť zo 6. mája sa preniesla aj na svadobčanov a zabávali sa spoločne s nami. Nikto sa nesťažoval, že sme sa im nevenovali, práve naopak, mnohí nám rozprávali, že si skvele užili našu svadbu a že ešte nevideli nevestu a ženícha, ktorí by si takto užívali svadbu.

Mali ste pred svadbou z niečoho reálne obavy, aby sa to nepokazilo?
Naša najväčšia obava plynula z toho, aby všetko vyšlo podľa našich predstáv a aby sa najmä hostia zabávali. Bola som pripravená na rôzne katastrofické scenára, ale našťastie sa nenaplnili. Jediné, čo nás mrzí, je kvalita fotografií, ale ako som spomínala, máme aspoň krásne video, niekoľko vydarených záberov a v neposlednom rade naše spomienky
Čo by si odkázala budúcim nevestám? Okrem toho, že si majú svadbu užiť, lebo to veľmi rýchlo uletí. :)) 
Chcela by som im odkázať, aby nemali stres z príprav a zo svadby a aby si vychutnávali každý jeden okamih.

Ktorých svadobných dodávateľov vašej svadby odporúčaš ďalším nevestám?
Weddings by Marina na koordináciu a prípravu svadby
Svadobné video Martin Krestian Documentary
Svadobné a popolnočné šaty salon WEM a návrhárov Ferka Mikloška a Lay Sedlakovú
Pozvánky a svadobnú grafiku Sisine.sk a Vanilkový kaktus
Balónovú výzdobu od firmy Exkluzívna výzdoba
Kytice, kvetinové pierka a výzdobu z kvetov: Kvety Garomi
Cake bar – Lucka z kvalitnetorty.sk
Svadobný kútik – photomat.sk
určite aj tvoje Svadobné jedinečnosti s krásnymi štipčekmi
a ďalšie darčeky v podobe personalizovaných flaštičiek TATRATEA.
Praktické informácie:
Svadba Lindy a Dominika sa konala v máji v Košiciach. Miestom ich obradu bola Kaplnka svätého Michala na košickej Hlavnej ulici. Hostina sa konala v kolibe Zlatá podkova a súčasťou bolo približne 30 hostí. Hostina sa konala v interiéroch. Podľa Lindy je miesto vhodné skôr na interiérovo/exteriérovú svadbu, pre čisto exteriérovú by volila iné miesto. Dvojica sa zabezpečovala miesto dopredu asi trištvrte roka. V Zlatej podkove robia aj sobáše.
ďalšie informácie o plánovaní svadobného dňa Lindy a Dominika si môžeš prečítať aj priamo na ich blogu: https://lapkinn.com/category/zivotny-styl/svadobny-dennik/

Kategóriu blogov „Vaše svadby“, napísal sám život! <3 🙂
Nájdeš tu rozhovory s reálnymi nevestami o ich krásnych svadbách. Načerpaj inšpiráciu a nechaj si poradiť dievkami, ktoré už majú svadobné prípravy a svoj veľký deň za sebou. Nechýbajú ani praktické informácie napríklad o mieste konania svadby a dodávatelia, ktorých nevesty odporúčajú alebo naopak radia sa im radšej vyhnúť.
Ak si tiež „Lillya nevesta“ a rada by si sa podelila o skúsenosti z vašej svadby, tak mi napíš na nikol@lillya.sk a veľmi rada spracujem s tebou príspevok aj o vašej svadbe. 🙂

error: