Vzali sa počas pandémie – Majka & Tibor

Vzali sa počas pandémie – Majka & Tibor

Náš svadobný deň bol krajší, ako sme si ho vysnívali…

Začala by som tým, že manželstvo je veľká vec a zároveň dar, v ktorom sa môžeme darovať jeden druhému. V tom duchu sa niesol aj náš svadobný obrad. Svadba a pokračujúce manželstvo je pre nás nekončiacou oslavou našej lásky. Oslavou, ktorá začala v náš veľký svadobný deň a stále plynie aj v bežné a všedné dni.

Prvé rande 

S mojim manželom sme sa spoznali doslova náhodne na pokeci. Nik možno nepredpokladal, že nakoniec budeme kráčať ruka v ruke aj ako manželia. Na rande prišiel so zámerom krátkeho nezáväzného flirtu a ja klasika – romantická duša veriac na večnú lásku, že to bude ten pravý. Boli sme v La Putike, okúsili sme silu ríbezľového vína, nekončiaci čas plný rozhovorov a hanblivých prejavov a úsmevov. Následne ma gentleman odprevadil domov. Za odmenu čakal pusu na dobrú noc, no ja som zutekala domov, ako Popoluška. A tak sa začal písať náš príbeh… 🙂

Žiadosť o ruku

Zásnuby boli pre mňa krásnou, intímnou chvíľou, no obaja sme vedeli, že je správny čas. Boli sme šťastní. Bolo to jednoduché a jedinečné zároveň. Bolo to také naše. Boli sme to my. 

Keď sa zapojí celá rodina, všetko ide ľahšie…

Prípravy sme si užívali doslova do posledného dňa s celou rodinou. Zo začiatku bol rozhodujúci termín, miesto a či bude svadba v úzkom alebo vo väčšom kruhu. 

Prípravy pre nás neboli vôbec stresujúce, i keď musím priznať, že pri veľkej svadbe by som siahla po svadobnej agentúre. Neverila som si, že mám nervy zmenežovať do posledného detailu našu svadbu. Mala som veľa predstáv, no potrebovala som človeka, ktorý mojim predstavám dá skutočnú podobu. 

Nakoniec padla voľba na svadbu v úzkom rodinnom kruhu a mojou najlepšou manažérkou sa stala moja mamina, za čo som jej nesmierne vďačná. Doslova by som mohla povedať, že išla cez prekážky… od A po Z alebo variantu A, B a C 😀 

Prípravy prebiehali rovnako tak, ako pri veľkej svadbe. Svadobné oznámenia, hotel, catering, hudba, fotografka, šaty, oblek a pod. Stretli sme sa aj s nepochopením čo sa týka organizácie menšej svadby, ale nenechali sme sa odradiť. Každý má možnosť voľby a rovnováha v živote funguje, tak sme akceptovali aj nesúhlas. 

Cez prekážky až ku hviezdam..

V polovici marca nás postihli pochmúrnejšie dni, ktoré priniesol koronavírus. Zmenilo nám to plány vo všetkých smeroch aj v myslení. Klamala by som, ak by som povedala, že sme ani nepomysleli na zrušenie svadby. Zdravie bola jediná a zároveň najdôležitejšia vec. Človek nevedel čo bude zajtra a nie ešte v deň našej svadby. Obavy ma postihli, to je prirodzené, ale  dôležité je obklopiť sa správnymi ľuďmi okolo a potom som sa začala zas znovu tešiť.  Nič nie je také čierne, ako sa zdá. Nakoniec si myslím, že nám covid vôbec neuškodil, práve naopak nás ešte viac spojil. Týmto chcem povzbudiť všetky budúce nevesty, aby si išli za každým cieľom. Ako sa hovorí cez prekážky až ku hviezdam.. 

Viem, že sa nájdu ľudia, kt. sú nespokojní, riešia situáciu a svadbu s rúškami. Nestotožnia sa s našim príbehom, ale chcela by som práve povzbudiť budúce nevesty, aby si išli za svojou predstavou. Aby sa nedali ovplyvniť koronou a názorom druhých, že to musí byť tak alebo tak. Život nám prináša množstvo prekážok a tak my máme prvú za sebou.. kiežby to bola aj posledná. 🙂

Myšlienka o svadbe na záhrade bola pre mňa nepredstaviteľná

Mali sme pre nás tú najlepšiu svadbu pod slnkom v štýle garden party a nemenila by som a šla do toho pokojne aj znova rovnakým spôsobom. Môj manžel dal pred koronou do éteru, že by sme mohli mať svadbu na záhrade. Ja nie som veľmi typ na záhradku a myšlienka, o svadbe na záhrade bola pre mňa nepredstaviteľná. No a ako sa hovorí nikdy nehovor nikdy.

Ako som už spomínala, naša svadba bola v úzkom kruhu, to znamená 13 ľudí dokopy plus fotografka, hudobník a obsluha z cateringu. Opatrenia sa v našom čase uvoľnovali, takže už strach nebol veľký. Nikoho sme nenútili aby prišiel. Tí čo chceli, nás prišli podporiť do kostola. Chápali sme aj tých, ktorí nakoniec neprišli.

Pri všetkom je aj tak dôležitá vaša láska. Nič viac, nič menej. 

Azda jediné, čo sme nestihli bola rozlúčka so slobodou. Moja predstava o svadbe sa zmenila od základov.  Situácia s koronou nás rozhodne s manželom viac spojila. S rodinou sme mali vždy silné puto, ako sa hovorí z každého komína sa dymí, ale vždy sme držali spolu a boli sme vždy v kontakte. Zažila som situácie mimo korony, kde sme boli isté obdobie od seba a zvládli sme ich spoločne. Možno je to aj tým, že mám schopnosť sa vedieť rýchlo prispôsobiť zmenám. No s manželom sme mali vďaka korone predsvadobnú prípravu. Boli sme spolu 24/7.  Vidievali sme sa večer, unavení po práci a pod. klasika režim a zrazu len my dvaja. Ja toto obdobie hodnotím pozitívne . 

Koniec koncov je dôležité po svadbe uvedomenie si, že niekam patrím, prijatie inej zodpovednosti voči sebe a manželovi, istota. Sú to iné rána, zaspávania…

Byť manželkou je neopísateľný pocit. Je to niečo po čom túži myslím každá.. po takej rozprávke, ktorú si každá z nás vysníva a nakoniec sám človek neverí, že ten veľký deň sa stane skutočnosťou. Prajem každej minimálne taký príval emocií, ako sme my prežívali a užívali naplno… A že nás pokec spojí to by som tiež nikdy nepovedala 😀 

Všetkým prajem veľa šťastia, lásky a pozitívne myslenie! A rada by som touto cestou poďakovala môjmu manželovi, rodičom, starým rodičom, svokrovcom a švagríkovcom alias šikovní gardenmajstri

Dodávatelia

Oblek ženícha: Ozeta

Svadobné šaty: Svadobný salón Lenna, Piešťany
Svadobné naušnice: Petra Toth
Fotografka: Soňa Bačíková – svadobná a rodinná fotografka
Svadobná kytica, pierko a výzdoba: Natur Dekor, Levice
Candy bar: Mária Obertová, Nová Dedina
Petit four Lucka, Zlaté Moravce
Svadobná kvetinová fotostena a rekvizity – Diana Juríková Danihelová
Catering: Reštaurácia Perec, Levice
Make up/účes: Make up od Rebeky a jej šikovnej maminy
Svadobné dekorácie: Manufaktura Mishell

Balónová výzdoba: Balónový Sen, LeviceHudba: Róbert Rikoň, Levice

 

 

 

TAGS:

error: